کتاب حداد در آینه حداد، ناگفتههایی از سیره عملی مرحوم سید هاشم حداد به روایت آیتالله محمدصالح کمیلی خراسانی در ۲۸۰ صفحه از سوی موسسه تحقیقاتی پویندگان انوار توحید تهیه شده است، که بخش اول این کتاب درباره سیره عارف کامل مرحوم سید هاشم حداد، بخش دوم درباره احوالات و صفات سالک و استاد عرفان، بخش سوم درباره توحید و مطالب توحیدی، بخش چهارم پاسخ به شبهات است.
بسم الله الرحمن الرحیم
در حاشیه مراسم بزرگداشت سی و هشتمین سالروز عروج آسانی آیت الحق سید هاشم حداد در حوزه هنری تبلیغات اسلامی رونمایی از کتاب حداد در آینه حداد با حضور آیت الله کمیلی خراسانی، حجتالاسلام والمسلمین موسوی مطلق، دکتر منصوری لاریجانی، دکتر تورنگ، دکتر لطفی انجام شد.
کتاب حداد در آینه حداد، ناگفتههایی از سیره عملی مرحوم سید هاشم حداد به روایت آیتالله محمدصالح کمیلی خراسانی در ۲۸۰ صفحه از سوی موسسه تحقیقاتی پویندگان انوار توحید تهیه شده است، که بخش اول این کتاب درباره سیره عارف کامل مرحوم سید هاشم حداد، بخش دوم درباره احوالات و صفات سالک و استاد عرفان، بخش سوم درباره توحید و مطالب توحیدی، بخش چهارم پاسخ به شبهات است.
آغاز مراسم را در محضر اهل بیت علیهم السلام زانو میزنیم و صدف جان را از مرواید ایشان پر مینماییم: حضرت جانان، امام محمدباقر میفرماید: «كسی که دوست دارد بين او و خداوند حجابي نباشد تا به خداوند نظر كند و خداوند نيز به او نظر نمايد، پس به تولّي آل محمّد تمسّك نماید و از دشمن ايشان تبرّي جويد و از امامي كه از ايشان است، پيروي نمايد؛ زیرا اگر چنين باشد خداوند به او نظر نموده و او نيز به خداوند نظر مينمايد.» قُرب الاسناد ص۱۵۳
مرحوم حداد ( هم غرق توحید بودند و هم به شدت اهل توسل به مقام ولایت معصومین. هیچ فرقی بین ولایت و توحید نمیگذاشتند و هر دو را در هم مُنّدک و مُدغم میدیدند.این مطلب بسیار مهمی است که انسان بتواند در عین اینکه ولایت و تبعیت از اهلبیت دارد، خدای خود را هم در نظر بگیرد. نمیتوان اهل معرفت را فاقد ولایت اهلبیت دانست و اساساً رسیدن به توحید بدون ولایت امکانپذیر نیست.وقتی در عرفان عملی از وحدانیت خداوند سخن میگوییم در حقیقت از محمد و آل محمد حرف میزنیم. (فرازی از کتاب حداد در آینه حداد، ص 168)
با توجه به توفیق ۲۴ سال شاگردی آیتالله حاج محمدصالح کمیلی در محضر نورانی مرحوم سیدهاشم حداد (جمعآوری مشاهدات و خاطرات، غنیمتی بزرگ بهشمار میآید که اگر این کار انجام نمیشد آیندگان و روندگان وادی معرفت، لطایف و دقایق نابی را از دست می دادند.ایشان با هدف تبیین سیرۀ اخلاقی، تربیتی، عبادی و عرفانی سیدهاشم حداد و با رویکرد تحلیل و تفسیر صحیح از اقوال و افعال ایشان، به بسط دلنشین حکایات پرداختهاند و مؤسسه تحقیقاتی پویندگان انوار توحید، تمام آن مطالب را با عنوان «حداد در آینه حداد» رونمایی میکند.
انشاءالله این اثر، مقبول درگاه احدیّت و حضرت ولیّعصر بقیةاللّه الأعظم قرار گیرد و اسباب رشد و رستگاری فردی و اجتماعی را فراهم آورد.
ویژگیهای کتاب
این کتاب ویژگیهای درخور توجهی دارد از جمله:
اولین ویژگی: بیان صادقانه و به دور از هرگونه تحریف و تغییر افکار، عواطف و واقعیتها.
دومین ویژگی: زبان ساده و روان این کتاب است.
سومین ویژگی معرفی سیدهاشم حداد در کلام علما و عرفاست.
چهارمین امتیاز، تحلیل و تفسیر اقوال و افعال مرحوم حداد در کتاب است که خواننده را سیراب از عطش حقیقتجویی میکند.
پنجمین شاخصۀ کتاب، شناخت شیوۀ شاگردپروی ایشان که مرجعی برای اساتید عرفان خواهد بود.
شناخت سلوک، سالک و استادعرفان در سیرۀ نظری و عملی مرحوم حداد،ششمین ویژگی از این کتاب نفیس است.
همچنین این کتاب ارزشمند مطالب ناب توحیدی را با زبانی رسا بیان می کند.
از مهم ترین مباحث این کتاب، پاسخ به چهارده شبهه دربارۀ سیدهاشم حداد و عرفان اوست.
خصوصیت نفس رونمایی از کتاب «حداد در آینه حداد»
اما نفس رونمایی از کتاب «حداد در آینه حداد» نیز چندین خصوصیت ممتاز دارد:
انتشار این کتاب در بهترین زمان صورت میگیرد؛ زیرا عرفانهای کاذب رشد چشمگیری داشتهاند و این کتاب مهمترین شاخصههای عرفان صحیح اهل بیتی را تبیین میکند.
یکی دیگر از خصوصیات رونمایی این کتاب این است که در بهترین مکان و موقعیت صورت میگیرد یعنی در دیار علما و عرفای سِتُرگ تا پاسخی باشد به مخالفین عرفان ناب شیعی و به خصوص مخالفین سید هاشم حداد در راستای دفع و رفع بذر تردید و شبهه.خصوصیت دیگر رونمایی از این کتاب در عصر تکنولوژی و گستردگی فضای مجازی است که به هر چه بهتر شناختهشدن سید هاشم حداد می انجامد.
در انتها دعوت میکنم از آیت الله حاج شیخ کمیلی و دکتر منصوری لاریجانی و حجت الاسلام موسوی مطلق برای رونمایی از کتاب نفیس حداد در آینه حداد با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد
زمان: یکشنبه 5 اردیبهشت ماه 1400 ه.ش (12 رمضان المبارک 1442 ه.ق)